3 + 1 Λόγοι που τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα και τον χειμώνα!

γυαλιά ηλίου τον χειμώνα

Αν και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συσχετίσει τα γυαλιά ηλίου με την παραλία, τα οδικά ταξίδια και το καλοκαίρι, η πραγματικότητα είναι ότι τον χειμώνα είναι το ίδιο ωφέλιμα και απαραίτητα για την προστασία των ματιών μας και εξηγούμε το γιατί παρακάτω.

Παρόλο που έχουμε λιγότερη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα μάτια μας εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία και κατ’ επέκταση ευαίσθητα σε βλάβες που μπορεί πολύ συχνά να οδηγούν σε προβλήματα όρασης όπως λάμψη, καταπόνηση των ματιών, μειωμένη όραση κα. 

Γυαλιά Ηλίου τον Χειμώνα; Κάτι παραπάνω από αξεσουάρ!

Υπάρχουν λοιπόν τέσσερις λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να φοράμε γυαλιά ηλίου και τους χειμερινούς μήνες:

1. Προστατεύουν τα μάτια σας από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Oι ακτίνες UVA και UVB είναι δύο τύποι υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα και πρόωρη γήρανση. Όμως, η παρατεταμένη έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να έχει ακόμη πιο σημαντικές επιπτώσεις όπως:

  • Εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας.
  • Καταρράκτης & θόλωση του φυσικού φακού του ματιού.
  • Ηλιακό έγκαυμα κερατοειδούς (φωτοκερατίτιδα)
  • Βραχυπρόθεσμη αλλά έντονη έκθεση σε ακτίνες UVB μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή απώλεια όρασης

Φορώντας γυαλιά ηλίου λοιπόν προστατεύουμε τα μάτια μας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

γυαλιά ηλίου

2. Κρατούν τα μάτια προστατευμένα από τον άνεμο και τους ρύπους.

Πολύ συχνά τον χειμώνα αντιμετωπίζουμε ερεθισμούς στα μάτια, τα νιώθουμε ξηρά ή υπερβολικά υγρά. Αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένοι στον κρύο αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παράγει ο οργανισμός δάκρυα για προστασία.

Σε μέρες μάλιστα με ισχυρό άνεμο, σωματίδια στον αέρα μπορούν να προσγειωθούν στα μάτια σας και να  γρατσουνίσουν ή ακόμα και να προκαλέσουν εκδορές του κερατοειδούς. Φορώντας γυαλιά ηλίου μπορούμε να μειώσουμε την εξάτμιση των δακρύων, να διατηρήσουμε τη φυσική υγρασία των ματιών αλλά και να τα προστατέψουμε από τη σκόνη και τα σωματίδια του αέρα.

 

γυαλιά ηλίου

3. Μειώνουν την καταπόνηση των ματιών & τους πονοκεφάλους.

Ένας ακόμη λόγος που καταπονούνται τα μάτια μας τους χειμερινούς μήνες είναι οι απότομες αλλαγές φωτεινότητας καθώς η κόρη του ματιού δεν μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα. Φορώντας γυαλιά ηλίου μειώνουμε δραστικά τη ποσότητα φωτός που φτάνει στα μάτια. 

Συμπερασματικά

Μπορούμε εύκολα να προστατεύσουμε την όρασή μας φορώντας γυαλιά ηλίου και τον χειμώνα, αποκλείοντας έτσι μεγάλες διακυμάνσεις φωτός και εξωτερικά ερεθίσματα.

Στη Mellon Collection θα πάνω από 100 σχέδια σε ανδρικά, γυναικεία & unisex γυαλιά ηλίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε το σκελετό που σας ταιριάζει και κάντε την αλλαγή φέτος τον χειμώνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • No products in the cart.